Terrazzo

Terrazzo (Italiaans voor ’terras’) is een vijftiende-eeuwse techniek ontstaan in Italië, bij de bouw van kerken, waarbij veel marmer en graniet werd gebruikt. Het restmateriaal vanuit de bouw stortte men in de betonnen vloeren. Als op de vloeren vervolgens veel gelopen werd, raakten ze als het ware gepolijst, waardoor de kleine stukjes graniet en marmer zichtbaar werden.

Evolve maakt van Terrazzo , onder andere, aanrechtbladen. Van nature is het materiaal enigszins poreus waardoor bijvoorbeeld wijnvlekken relatief snel moeten worden verwijderd. Één van de dingen waarmee Evolve zich enorm onderscheid op de markt van beton is het gebruik van de unieke coating. Deze coating wordt ook toegepast op de Terrazzobladen. De coating gaat, bij normaal gebruik, een leven lang mee en zorg ervoor dat het Terrazzo NIET vlek- of zuurgevoelig is.

Ook het gewicht van traditioneel Terrazzo kan problemen opleveren. Evolve maakt het Terrazzo op dezelfde manier als het BalsaBeton; met een kern van polystyreen. Hierdoor weeg het 40-45% minder ten opzichte van traditioneel Terrazzo.

Naast het feit dat Evolve de problemen met het gewicht en vlek- en zuurgevoeligheid heeft weggenomen, kunnen wij ook garanderen dat het Terrazzo niet scheurt. Tenzij er sprake is van een verkeerde handeling van het matariaal.

Evolve voert standaard 6 kleuren Terrazzo. Echter is de creatieve vrijheid van Terrazzo erg groot en kan er oneindig gevarieerd worden met kleuren en toevoegingen.

Eigenschappen Terrazzo

  1. Lichtgewicht en daardoor makkelijker toepasbaar dan traditioneel Terrazzo
  2. Onderhoudsvrij, geen wax of olie nodig om het werkblad te onderhouden
  3. Hittebestendig
  4. Vlekvrij door een unieke coating
  5. Scheurt niet
  6. In 6 kleuren te bestellen

Terrazzo werkbladen

Terrazzo is door een speciale samenstelling uitermate geschikt als werkblad. Door het lichte gewicht zijn de werkbladen eenvoudig toe te passen op elke (bestaande) keukenonderbouw; ongeacht het merk of de fabrikant. De werkbladen bestaan uit standaard afmetingen van maximaal 7 meter bij 2 meter 10 met een bladdikte van 4/6/8 of 10 cm. De werkbladen zijn verkrijgbaar in 6 standaard kleuren.

Bent u benieuwd naar de Terrazzo werkbladen en welke mogelijkheden er zijn? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie!