Geschiedenis

Evolve is een familiebedrijf dat met passie werkt aan innovaties op het gebied van beton. Met een team van 22 mensen zetten wij ons elke dag in voor topkwaliteit en werken we met plezier aan onze producten.

Het bedrijf is in 1997 gestart met de overname van Van Manen Beton Industrie door de huidige directeur Berend Vriezema en zijn vrouw Evy. In eerste instantie gebeurde dat onder de naam Vriezema Betonprodukten en later kreeg het bedrijf de naam Evolve. Van Manen was destijds gespecialiseerd in het op ambachtelijke wijze maken van betonnen grafkelders en septic tanks.

Algemeen directeur Berend Vriezema was altijd al geïnteresseerd in beton en de toepassingsmogelijkheden hiervan. Ook zijn vrouw Evy wist op creatieve manier beton als decoratief materiaal te gebruiken en verkocht haar producten in Evy’s Boetiek.

De familie Vriezema is altijd al gefascineerd geweest door het ene grote nadeel van beton: het gewicht. Als ze daar nou eens een oplossing voor konden vinden!

Berend Vriezema vertelt:

“In de praktijk moest ik soms wel met 9 man een betonnen aanrechtblad plaatsen. Dat was niet te doen. Het heeft me aan het denken gezet. Hoe zou ik dit kunnen oplossen? Deze vraag is de trigger geweest om BalsaBeton te ontwikkelen. Een betontechniek die licht van gewicht, onderhoudsvrij en in alle mogelijke vormen te produceren is. Geen beperkingen meer, alleen maar mogelijkheden!”

Evolve

2019

Evolve introduceert ULB. ULB is een alternatief voor BalsaBeton. Door het standaardiseren en vereenvoudigen van het productieproces van BalsaBeton is er een goed alternatief ontstaan met een meer aantrekkelijke prijs-/kwaliteitsverhouding waarmee een breder publiek kan worden bediend.

2017

Het assortiment binnen Evolve wordt uitgebreid met nieuwe producten waaronder lichtgewicht Terrazzo.

2015

Dit is het jaar waarin Evolve zich oriënteert op afzetmogelijkheden in het buitenland. Ook besteedt het bedrijf in dit jaar veel aandacht aan meerdere en nieuwe toepassingen van betonproducten zoals bijvoorbeeld haardplateau’s.

2014

Evolve brengt het product BXL op de markt. BXL is het meest nieuwe betonproduct dat voor een breed publiek toegankelijk is. Door een gestandaardiseerd productieproces heeft BXL een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Hiermee voorziet Evolve aan de vraag uit de markt.

2011

De familie besloot om de focus te leggen op het produceren van betonnen aanrechtbladen en sanitair producten. Dat bleek een juiste beslissing te zijn. Evolve is inmiddels de grootste leverancier van betonnen aanrechtbladen in Nederland! En de groei zet nog steeds door…

2008

Evolve bracht het volgende innovatieve product op de markt: SkinConcrete. Een revolutionair product dat ieder gewenst object naar beton transformeert! SkinConcrete is een zeer interessant product voor interieurstylisten, architecten en kunstenaars. Evolve boort hiermee een nieuwe markt aan.

2007

BalsaBeton bleek zo innovatief dat Evolve de 4e plaats van de meest innovatieve bedrijven in Nederland behaalde.

2005

Evolve vond met de ontwikkeling van BalsaBeton de oplossing voor het traditionele zware beton.

1997

Familie Vriezema neemt Van Manen Betonindustrie over en legt zo de basis voor Evolve.

Kijkend naar de geschiedenis, kunt u niet anders dan concluderen dat Evolve zich met recht een innovatief familiebedrijf mag noemen!